#Röportaj | Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gözünü Öğrencilerin Maaşına Dikti

Öğrencileri mağdur etmesiyle gündemde olan Ege Üniversitesi okul yönetimi 911.142.000 TL bütçesi ile zaten yeşil olan kampüsü yeniden yeşillendirirken uzaktan eğitime erişimi ya da yeterli ekipmanı olmayan öğrencilere YÖK’ün tavsiyesiyle okul dondurmayı ‘çözüm önerisi’ sunarak öğrencileri mağdur ettiğinde hiçte ‘öğrenci dostu’ olmadıklarını zaten göstermişti. Şimdi kısmi zamanlı çalışan öğrencilerin maaşları yatırılmayarak mağduriyetlere bir yenisi daha ekledi. Yaratılan mağduriyeti Ege Üniversitesi’nde kısmi zamanlı çalışan öğrenci ile konuştuk.

Ege Üniversitesi pandemi sürecinde kısmi zamanlı çalışan öğrencilere dair herhangi bir açıklamada bulundu mu?

Ege Üniversitesi radyosunda kısmi zamanlı olarak çalışıyorum. KYK bursum yetersiz kaldığı için ihtiyaçlarımı karşılayabilmeme küçük de olsa bir katkı sağlıyordu. Ancak pandemi koşullarında çalışmıyor olduğumuz için maaşlarımız kesildi. Zaten yetersiz olan burslarımızın yanında o da kesilince böyle bir süreçte mağdur edilmiş olduk. Birçok öğrenci bütçesini o küçük gelirle düzenliyordu. Sürecin alışılmadık olması bizleri psikolojik olarak yıpratmasının yanında bir de maddi anlamda zorlar oldu. Bu şekilde mağdur edilen arkadaşlarımızla iletişime geçerek toplu bir şekilde mail gönderirsek durumun lehimize değişeceğini düşündük. Mailleri göndermeden önce İletişim Fakültesi Dekanına maaşların yatırılıp yatırılmayacağını sorup mağdur edildiğimizi ilettiğimizde kendisi bizlere; “Çalışmayınca maaşlar alınamıyor, zira üniversite ödeme yaptığında çalışıyor görünüyor, tabi bu dönemde öğrenci çalıştırılırsa üniversite ceza yer. Kısacası çalışma olmayınca ödeme de olamıyor.” gibi bir ‘bahane’ ile dönüş yaptı.

İletişim Fakültesi Dekanı’nın dönüşü üzerine sizler mail eylemini nasıl ve hangi kaygılarla ördünüz?

Okul yönetimine bu durumu dillendirdiğimiz ve maaşların yatırılmasını talep ettiğimiz bir mail gönderdik. Ancak gönderdiğimiz maillere dönüş yapmaya tenezzül etmediler.
Oysaki bizler hakkımız olanı istedik. Rektör ve dekanlar da bu süreçte okula gidip çalışmıyor ancak maaşları ödeniyor. Öğrencileri mağdur eden okul yönetimi 911.142.000 TL bütçesi ile zaten yeşil olan kampüsü yeniden yeşillendirirken uzaktan eğitime erişimi ya da yeterli ekipmanı olmayan bizlere YÖK’ün tavsiyesiyle okul dondurmayı ‘çözüm önerisi’ sunarak bizleri mağdur ettiğinde hiçte ‘öğrenci dostu’ olmadıklarını zaten göstermişti. Şimdi kısmi zamanlı çalışan öğrencilerin maaşları yatırılmayarak mağduriyetlerimize yenisi ekleniyor.
Bizler, kısmi zamanlı çalışan öğrencilerin maaşlarının yatırılmasını talep ediyoruz.
Covid-19 sürecini sağlıklı geçirmek her öğrencinin hakkıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir