#Röportaj | Kampüste rektör, AVM’de patron ile geçinemiyoruz

Ekonomik ve siyasal kaygılarla hayata geçirilen normalleşme sürecinin ardından AVM’lerde çalışmak zorunda bırakılan üniversitelilerle çalışırken yaşanılan zorlukları, uğradıkları hak gasplarını konuştuk.

Pandemi sürecinde alışveriş merkezlerinin açılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Kesinlikle doğru bulmuyorum çünkü sağlıklı bir ortam sağlanamıyor.

Mağaza içerisinde virüsten korunmak için yeterli dezenfekten, eldiven, maske sağlanıyor mu?

Her mağaza için koruyucular yeterli sağlanıyor diyemem , Mavi mağazası bunu sağlayamıyor. LC Waıkıkı mümkün mertebe de olsa sağlıyor diyebilirim ,sosyal mesafe kuralına mağaza çalışanları uyuyor, müşteriler sürekli uyarılıyor fakat gerek sosyal mesafe gerek mağaza içinde maske takmaya pek özen göstermiyor müşteriler, bundan çokça şikayetçiyiz ve tehlike altındayız.

Giyinme kabininde kıyafetler denendikten sonra , denenmiş kıyafetleri tekrar steril durumunu nasıl sağlıyorsunuz ?

Öncelikle giyinme kabininde bir kabin açık biri kapalı olarak sağlanıyor, müşteri ürünü denedikten sonra yüksek buharlı ütü ile ütülüyoruz ondan sonra reyona geri veriyoruz.

İzdiham durumlarına karşı nasıl bir önlem alındı?

İzdiham durumunda mağaza kesinlikle kapatılacak.

Değinmek istediğin başka sorunlar neler ?

Kapalı AVM’lerde sadece kapıda var sosyal mesafe, içeri girerken maskesiz almıyoruz diyorlar ,ateş ölçülüyor ama kapıdan sonrasında müşteri içerde maskeyi ağzına mı burnuna mı yoksa çene altına mı takmış denetleyen yok her tarafa yazı yazmışlar ama yazıları hatırlatan görevli yok.

HAVALANDIRMA UZMANINDAN UYARI

“Saygıdeğer arkadaşlarım. 11 Mayıs Pazartesinden itibaren AVM’ler açılacak. Mesleğim gereği bu tür kapalı mekanların 42 yıldır ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerini projelendirip uygulamasını yapmış bir kişi olarak söylüyorum: kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığı için AVM’lere kesinlikle girmeyin. Bu tür ortamların ısıtma-soğutma sistemleri havalandırma ile yapılır ve bu sistemler enerji tasarrufu için hiçbir zaman %100 taze hava ile çalıştırılmazlar. Ortam havasının önemli bir kısmı ısıtılarak ( veya soğutularak) yeniden mekana üflenir. Mekanda bir tane bile Covid-19 hastası varsa; virüs tüm havalandırma sistemi ile ortama dağıtılır. Sosyal mesafeyi korusanız bile, kullanacağınız maske hepa filtre değildir ve sizi korumaz. Bu nedenle sosyal sorumluluğum gereği sizlere ; Covid-19 tehlikesi tamamen geçene kadar AVM’ler gibi kalabalık kapalı mekanlardan uzak durmanızı öneririm. Herkese sevgi ve saygılarımla sağlıklı günler dilerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir