Geçinemeyenlerin Öfkesi Yeri Göğü Sarsacak: Beyazıt Faşizme Mezar Olacak!

3 Ocak Çarşamba Vezneciler Meydan’daki Faşist Saldırıya Dair:

Memleketi derinden etkileyen ekonomik krizin bizzat muhattabıyız. 2000 lira KYK’yı biz üniversite öğrencilerine layık görenler, bizleri günlük 66 liraya mahkûm ediyor. Üniversitelilerin barınamadığı, geçinemediği ve tüm sosyal faaliyetlere yabancılaştığı bu çağda, Saray’larda sefa sürenlere, servetlerine servet katanlara, memleketi soyanlara söyleyecek sözümüz var: Saray faşizmi, memleketin dört bir yanını yoksulluğa ve açlığa mahkûm ederken, üniversitelileri geleceksizliğe sürüklerken ekonomik krizin teşhirini yapmak, saray faşizminin politikalarına karşı mücadele hattı örmek en çok da biz mücadele edenlerin sorumluluğu.

“66T’yi Kaçırma” diyerek Vezneciler Meydan’da bildiri dağıtımı gerçekleştirdiğimiz esnada, ismini ‘Ülkü Ocakları’ bildiğimiz, eli sopalı faşist çeteler bildiri dağıtımına saldırmak istedi. Nasıl ki her gün kampüslerdeki sorunlara, kayyum rektör politikalarına karşı “Üniversiteler bizimdir!” diyerek kampüslerde mücadele havzası yarattıysak, kendini kampüslerin sahibi zanneden, kadın katillerini koruyan, uyuşturucu baronlarıyla ve mafyayla işbirliği yapan faşist çetelere karşı da kampüslerimizi savunmaktan bir adım geri durmayacağız; Biliriz ki üniversitenin tarihi faşizmle mücadelenin tarihidir!

Tüm üniversite öğrencilerine çağrımızdır: Geleceksizliğe, yoksulluğa, faşizme mahkûm ve mecbur değiliz! Yeni bir dünyanın anahtarı ancak mücadelemizde saklı. Bizleri günlük 66 lira KYK’ya mahkum eden Saray Faşizmi’ne ve onun işbirlikçilerine karşı kampüsten sokağa mücadelemizi omuz omuza büyütelim. O güzel yazıda da denildiği gibi: “Onların, bugün büyük görünen güçleri ve imkanları bizlere vız gelir. Onlar bir avuç, biz ise milyonlarız! Kaybedeceğimiz hiçbir şey yoktur ama kazanacağımız koca bir dünya vardır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir