Artık Ölmek İstemiyoruz

26 Ekim’in ilk saatlerinde Aydın Işıklı Güzelhisar kadın KYK yurdunda öğrencilerin ‘asansörü tamir edin’ taleplerine rağmen onarılmayan asansörün 6’ncı kattan eksi 1’inci kata düşmesi sebebiyle 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. 15 üniversite öğrencisi ise ağır yaralandı. Asansörün düşmesinin ardından yurt odalarından ‘Katil KYK’ diyerek çıkan üniversite öğrencileri polis müdahalesiyle, gazlarla, tomalarla karşı karşıya kaldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat ise yaptığı açıklamada yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini söyleyerek yaşanan ihmaller zincirinin üstünü örterek arkadaşları katledilen öğrencileri suçladı.

Suçluları Tanıyoruz: suç, 15 kişilik asansöre 16 kişi binmek değil, asansörü tamir etmemek ve öğrencilere güvencesiz koşulları reva görmektir. Suçlu ise rant ve talan siyaseti ile öğrencilerin canlarını alanlar; bizleri geleceksizliğe ve yoksulluğa sürükleyen saray faşizmidir.

Üniversiteliler olarak yaşadığımız yurt sorunlarını yurtsuzluğumuzu her fırsatta anlatıyoruz: Yurtlardaki bozuk yemekleri 6-7 kişilik konforsuz odaları, soğukları, çatısı damlayan sağlıksız odaları… Barınmanın yalnızca odalara kapasitesinden fazla yatak atmak olmadığını, ‘İnsanca Yaşamak’ olduğunu söylüyoruz. Yurtlarda insanca yaşamanın gereği olarak bizleri aç bırakan, yaşamlarımıza müdahale eden, güvencesiz bırakan ve bizleri katleden bu düzenin işleyişine dur demek için yurt yönetiminde söz sahibi olmak istiyoruz.

Son bir hafta içerisinde 4 sıra arkadaşımız maruz bırakıldığımız geleceksizlik yüzünden intihara sürüklendi. Bu intiharların normalleşmesine izin vermeyecek, bu intiharların iktidarın bir cinayeti olduğunu kampüsten sokağa her yerde haykıracağız. Biliyoruz ki bizlerin tarihi bir araya gelmekten, dayanışmayı ve isyanı büyütmekten gelir. Tarihimizden ve mücadelemizden aldığımız gücü unutmuyoruz. Bizleri duymayanlara, görmeyenlere sesimize kulak tıkayanlara karşı #DikkatEylemleri’ne başlıyoruz.
Bizler; üniversiteler olarak geçinemiyor, barınamıyor, katlediliyoruz. Dikkat diye haykırıyoruz çünkü saray faşizmi bizleri göz göre göre yoksulluğa, açlığa ve ölüme mahkum ediyor. Bizleri yok sayan bu düzeni reddediyoruz, dikkat diye haykırıp yurtta, sokakta, kampüste her sıra arkadaşımızın sesine ses olmaya, sıra arkadaşlarımızın yaşadığı her türlü ezilmişliğe dikkat çekmek için sokaklara taşıyoruz.

Dikkat! Saray rejimi bizlere küflü yemekleri, soğuk odaları reva görüyor.
Dikkat! KYK yurtları bizleri katlediyor.
Dikkat! İnsanca yaşamak istiyoruz.
Dikkat! Siz Gözlerinizi Kapatsanız da Biz Buradayız.
Dikkat! Yok Saydığınız Sessiz Kaldığınız Her Şey Burada.
Katliam Burada! Katil KYK Burada! Geçim Sıkıntısı Burada! Geleceksizlik Burada!

Bu İsyan Bizim: Bütün kaygılarımız ortak, ‘yalnızlık yok çoklar sokağında’

Bizleri geleceksizliğe, umutsuzluğa iten, bizleri öldüren bu sistemden alacaklıyız: Resul Alan, Sibel Ünlü, Hakan Taşdemir, Enes Kara, Zeren Ertaş ve geleceksizliğe sürüklenen tüm sıra arkadaşlarımızın faillerini tanıyoruz. Açlığa, yoksulluğa, güvencesizliğe sürüklenen, yaşamlarından edilen, yok sayılan tüm sıra arkadaşlarımızın hesabını sormaya geliyoruz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir