#Korona Günlerinde Film | Beyaz Tanrı (2014) – Kornél Mundruczó

Beyaz Tanrı, kapitalizmin kıskacındaki insanlığın kendisi dışındaki türlere ve doğaya karşı acımasız sömürüsünü, sert ve tavizsiz bir dille sinemaya aktarıyor.

Ezilen- ezen ilişkilerine dair doğaüstü anlatısını, tüm mekan ve zaman sınırlarını aşarak insan- üstü bir düzlemden kuruyor.

İzleyici için tanıklık ettiğinde rahatsız olacağı şiddet sahnelerini, olanca çıplaklığıyla yansıtıyor.

Film, doğanın sahibi olduğuna, evrenin ” Beyaz Tanrı’ sı olduğuna inanan insanlığa vurulmuş bir tokat gibi. Adeta, kapitalizmin  sömürdüğü insanlar, şiddetin her türlüsüyle baş başa bırakılan sokak köpekleriyle simgeleşirken, karşılarında sömürücü beyaz insan/Tanrı figürü,kapitalizmin ete kemiğe bürünmüş hali olarak karşımıza çıkıyor.

Beyaz Tanrı, çareyi tüm ezilenlerin birleştiği epik bir intikamda buluyor.

Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış ödülünün sahibi olan Beyaz Tanrı, izleyenlere çarpıcı bir sinema deneyimi yaşatıyor.

Konusu

13 yaşındaki Lili’nin en yakın dostu köpeği Hagen’dir. Fakat bu sırada Macaristan’da yeni bir yasa, melez köpekleri olan insanları vergi ödemeye mecbur eder. Hagen gibi pekçok köpek, aileleri tarafından sokağa terk edilir. İnsanlar tarafından sürekli ezilen Hagen,diğer köpekleri de örgütleyerek insanlara karşı intikam mücadelesi başlatır.

Yönetmen:  Kornél Mundruczó

Oyuncular:

Zsófia Psotta

Sándor Zsótér

Lili Horváth

Szabolcs Thuróczy

Lili Monori

Köpek Body

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir