#Korona Günlerinde Film | La Vita e Bella (1997) – Roberto Benigni

Bugüne kadar izlediğimiz savaş filmlerinde sadece kan,acı ve gözyaşı izledik ama Roberto Benigni’nin 1997 yapımı ‘Hayat Güzeldir’ filmi bize ağlamadan,kan görmeden üstelik yer yer gülebileceğimiz bir savaş filmi sundu.
‘Ayçiçeklerini düşün,güneşe doğru eğilirler.Fakat onların fazla eğilmiş olanlarını görürsen bu ölmüş anlamına gelir.Sen bir garsonsun uşak değil.Tanrı en büyük hizmetkârdır.O,insanlara hizmet eder ama insanların kölesi değildir.’

Hayat Güzeldir bize her şeye rağmen hayatın güzel olduğunu gösteriyor.Koltuklarımıza yayılıp filmi izlemenin yanında filmin içine sürükleniyoruz. İşte bu sürüklenme duygusu bize filmin ne kadar başarılı bir yapım olduğunu gösteriyor. Tabi ki aldığı ödüllerle de bu düşünce somutlaşıyor. 7 dalda Oscar’a aday gösterilerek En İyi Yabancı Film,En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik dallarında ödüllerini almanın yanında Akademi,BAFTA,Cesar,Cannes ve daha birçok film töreninde farklı dallarda ödüllere layık görülmüş bir filmdir.

KONU

Hayat Güzeldir’de, başkahramanımız hayat dolu Guido güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir