Demir Leblebi’nin Yeni Sayısı Çıktı

Demir Leblebi fanzini,kadınların üniversitelerden sesini dışarı taşırdığı,kadınların mücadeleleriyle birleştiği bir noktadır. Bir çok üniversiteden kadının buluştuğu,sesleriyle oluşturduğu Demir Leblebi yeni sayısıyla yeniden sizlerle birlikte.

Yeniden merhaba,
Bir kez daha buluşmaya geldik ses olup taşmak için sayfalardan. Üniversitelerden meydanlara çıkıyoruz. Tecavüzü meşrulaştıran , tacizi normalleştiren iktidarla birlikte sadece 2017 yılının ilk 10 ayında 240’dan fazla kadın öldürüldü; HER YER SUÇ MAHALİ!
Mustafa Yetkin Helin’i, AĞABEYİ Amine’yi öldürürken, İlknur BOŞANDIĞI İÇİN can verirken, Fatma Temuçin BEŞ ÇOCUĞUNUN GÖZLERİ ÖNÜNDE pompalı tüfekle katledilirken, Büşra KADIN OLDUĞU İÇİN işten çıkarılırken, Belkıs BABASI TARAFINDAN bıçakla öldürülürken, ve bizler her saniye ERKEK DEVLET ŞİDDETİYLE nefes almaya mahkum bırakılırken, kadınların yaktığı meşaleyi taşımaya geldik. Tepeden tırnağa birleşip bir çığlık olmaya ve ezip geçmeye hazır geldik önümüze konan her türlü engeli. Bizle gelenlerle birlikte ve bizden sonrakilere alevlendirip vermek istiyoruz meşalemizi. Kadınlar olarak gerekliliğine ve haklılığına inandığımız direnişimizden vazgeçmiyoruz. Bizi hapsettikleri tüm o kafesleri kırmaya hazırız, kararlıyız!
SUSMUYORUZ!
KORKMUYORUZ!
İTAAT ETMİYORUZ!

İletişim için:
twitter adresi; @leblebi_demir
Gmail adresi; demirleblebifanzin@gmail.com
Facebook; Demir-Leblebi-680399528742374/