Öğrenci Örgütlerinden Afrin Açıklamaları: Saray Savaş Halklar Barış İstiyor!

Öğrenci Hareketi’nin bileşenleri Afrin’de başlatılan operasyona yönelik açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, operasyonun Türkiye’deki otoriter baskıcı rejimin doğasını güçlendireceği, Kürt Sorunu’nda çözümsüzlükte ısrarın bir uzantısı olduğu vurgulandı.

ÖĞRENCİ FAALİYETİ: Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!

AKP iktidarının kirli savaş politikalarının bu halkın ekmeğini daha da küçülteceğini, zamlarla, vergilerle sırtına daha çok yük yükleyeceğini biliyoruz!
Afrin halkının üzerine bombalar yağdırılması ve AKP iktidarının işgalci mantığıyla Afrin üzerine saldırması, Ortadoğu halklarının birlikte yaşama iradesine yapılmış bir müdahaledir. Emperyalizmin yerli işbirlikçisi AKP iktidarı, dibe vurmuş kirli dış politikasından vazgeçmelidir! 

 

 

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ: Barış, laiklik ve halklar kazanacak

Ülkemizin ve Ortadoğu’nun kurtuluşu emperyalizmden, faşizmden, gericilikten kurtuluştur. Savaşın değil, zeytin ağaçlarının gölgesinde; halkların kardeşçe yaşadığı, barış içinde, eşit, özgür, laik bir coğrafya için üniversitenin sesini yükseltelim. Savaşın, şovenizmin, gericiliğin diktatörlüğü yıkılacak! Barış, laiklik ve halklar kazanacak!

SGDF: Efrîn Kobane’dir
Gençliği Efrin’i savunmaya, sarayın işgalini durdurmak ve diktatörün sömürgeci-yayılmacı heveslerini kursağında bırakmak için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Efrîn Kobane’dir!

SODAP: Savaşa karşı barışı savunmak için sokağa, alanlara
Savaş çığırtkanı AKP, Kobani’den yenilerek döndüğü gibi Afrin’de de halkların barış umudunun karşısında yenilecektir. Bu her yerde savaşa karşı direnişi büyütmek ve barışı savunmakla olacaktır.
Bombalanan Afrin halklarıdır ve onların barış umududur!
Savaşa Karşı Barışı Savunmak İçin Sokağa, Alanlara!
 

GENÇLİK MUHALEFETİ : Saray’ın Kanlı Savaş Politikalarına Birlikte Dur Diyelim!

Yeni savaşlar, yeni operasyonlar ölümden ve Orta Doğu’daki kaosun derinleşmesinden başka bir sonuç doğurmaz. Suriye’ye dönük tüm müdahaleler sonlandırılmalıdır. Afrin’i hedef alan saldırılarla başlatılan operasyon hem ülkemizde hem de bölgede yeni sorunlar yaratacaktır.

AKP-SARAY iktidarının MHP ile birlikte yürüttüğü bu savaş politikalarına birlikte dur diyelim!

 

FKF: Kirli hesaplarınız için ölmeyi reddediyoruz!

Afrin’e yapılan operasyon Suriye halkına yapılan bir müdahaledir. Çöken dış politikanızı, emperyalist saldırganlığınızı kabul etmiyoruz. İçeride, dışarıda yürütülen bu savaş Saray’ın savaşıdır.

SOSYALİST ÖĞRENCİ HAREKETİ: Afrin Kobane’dir!

Erdoğan/AKP iktidarının Kürt Ulusu’nu içeride-dışarıda imha politikalarının bir ayağı olarak Afrin işgali fiilen başladı. Cihatçı çeteler ile ortaklaşa düzenlenen işgal operasyonu Kürt Ulusu’nu boğamayacaktır. Erdoğan/AKP rejiminin sömürgeci, işgalci politikalarına karşı Kürt Ulusu’nun mücadelesi zaferle şonuçlanacaktır. Yaşasın Halkların Tam Hak Eşitliği!

EHP: Bahane Afrin, Hedef Dikta

Halkı savaşla, kanla tehdit ederek kendinizi kurtarma planlarınız tutmayacak. Bu savaşın hedefi, gösterilmek istendiği gibi sınırların dışı değil, içidir. Dikta hedefi ile, başlattığınız Afrin savaşınız boşa düşecek.

GENÇLİK KOMİTELERİ: Afrin Savaşı’na Hayır!

AKP’nin, TSK ve ÖSO eliyle halkları birbirine düşman etmeye yönelik tüm girişimleri başarısız kalacaktır. Kobanê’de kaybedenler, Efrin’de de kaybedecek! Sınırlarınız, bombalarınız halkların birlikte yaşama iradesine engel olamayacak!

EMEK GENÇLİĞİ: Bu savaş Türkiye’nin savaşı değildir. Bu savaş Erdoğan’ın savaşıdır. Biz bu savaşın bir parçası olmayacağız. 

Emek Gençliği olarak, Türkiye gençliğini bu savaş politikalarına karşı barış ve bağımsız, demokratik, laik bir ülke için birleşmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz!