Marmara’da Kazandık, Kazanmaya Devam Edeceğiz!

Öğrencilere sormadan fakülteleri peşkeş çekmek ile meşhur olan Marmara Üniversitesi yönetimi, geçtiğimiz aylarda aldığı karar ile Acıbadem Yerleşkesi’nde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni Dragos’a taşıma kararı alarak, karara itiraz eden öğrencileri de hedef gösterdi. Kararı tanımadıklarını ve fakültelerinin taşınmasını istemediklerini söyleyen öğrenciler, okul yönetimine dilekçe vererek Acıbadem Yerleşkesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yıllardır ellerinde bavullarla ilçe ilçe gezen öğrencilerin iradesini gasp eden okul yönetimi, taşınmaya karşı çeşitli çalışmalar yapan öğrencileri hedef göstererek, öğrencilerin mücadelesini baltalamaya çalıştı.

Öğrencilerin mücadelesi sonucunda, bugün yapılan açıklama ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yerinde kalacağı söylendi. Öğrencilere yapılan açıklamada, depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılacağı söylenen Acıbadem Yerleşkesi’nin yerinde restore edilerek öğrencilere geri verileceği söylendi.

Kazanılan zafer, yıllardır söz hakkı tanınmayan, iradeleri yok sayılan, hakları gasp edilen öğrencilerin, dayanışma ile mücadele etmesinin bir sonucudur. Bu zafer, üniversitelerdeki sorunlara dair her yan yana gelişin, dayanışma ile mücadele etmenin, üniversitenin öz örgütlülüğünün bir kazanımıdır. Bu zafer ne ilk ne de son zaferimiz olacak. Hala kazanacağımız bir söz-yetki-karar hakkı, demokratik ve özerk üniversite var. Bu kazanımın, dayanışmanın umudu ve inancı ile mümkün olacağı gerçeği önümüzde duruyor.
Bütün sıra arkadaşlarımıza çağrımızdır, üniversitelerde dayanışmayı büyütelim, üniversitelerdeki kelepçeyi sökerek özerk-demokratik üniversiteleri hep birlikte kuralım!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir