Öğrenci Faaliyeti’nden İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim Anması’na Yapılan Saldırıya İlişkin Açıklama:AKP-IŞİD işbirliği bir kez daha tescillenmiştir.

Ankara’da 2 yıl önce Gar Kavşağı’nda meydana gelen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı katliamın yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri anmak için İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen anmaya polis saldırısında 67 kişi gözaltına alındı. Öğrenci Faaliyeti konuya ilişkin açıklamasında “AKP-IŞİD işbirliği bu saldırılarla bir kez daha tescillenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

İstanbul Üniversitesi’nde tarihin en kanlı katliamlarından olan 10 Ekim Ankara Katliamı’nın 2. yılı dolayısıyla yapılmak istenen anmaya polis saldırdı ve 67 üniversiteli gözaltına alındı.
Anmanın yapılacağı zamandan saatler önce keyfi bir biçimde getirilen fakülteler arası geçiş yasağıyla anma, rektörlük tarafından engellenmek istenmiş fakat başarılı olunamamıştır.
Fakülteler arası geçiş yasağı da anmanın yapılmasını engellemeyince Rektörlük-Polis- ÖGB işbirliği kartı her zamanki gibi oynanmış, okulun kapıları üniversitelilerin üstüne kilitlenerek bir çok öğrenci darp edilerek gözaltına alınmıştır.
İstanbul Üniversitesi’nde yapılan uygulamalar ve saldırılar AKP-IŞİD birlikteliğini bir kez daha tescillemiştir. 2014 yılında IŞİD militanlarının İstanbul Üniversitesi içerisinde üniversitelilere saldırmasına seyirci kalan polis ve özel güvenlikler IŞİD’in yapmış olduğu katliamda yaşamını yitirenleri anmak isteyenlere pervasızca saldırmıştır.
Ne bu keyfi uygulamalar ne de saldırılar barış yolunda yitirdiklerimizi anmamıza engel olamayacak! Aynı inanç ve kararlılıkla faşizmin, AKP-IŞİD işbirliğinin üzerine gideceğiz.
Katliamların ve katillerin düzenini yıkacağız!

ÖĞRENCİ FAALİYETİ