YSK’nın İptal Kararı: Siyasal İslamın İflası

YSK bugün (6 Mayıs) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesi kararını aldı. Bu karar öncesinde gerek AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekse de iktidar ortağı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalar kuşkusuz YSK üzerinde bir baskı kurma operasyonunun bir çabasıydı ve görüldüğü gibi etkili de oldu. Alınan iptal kararı, 20 Temmuz sivil darbesinin ardından halk iradesine yapılmış yeni bir darbedir. Bugünden itibaren tartışılması gereken; 23 Haziran 2019 seçimlerindeki tavrın ne olacağı değil en basit sandık demokrasisinin dahi işlemediği seçimlerin garanti altına alınma talebi olmalıdır.

Siyasal İslamcı AKP iktidarı, 17-25 Aralık’ta yolsuzluğu savunmuş, tecavüzcü Ensar Vakfı’na sahip çıkmış, Ramazan ayının ilk günü Taksim’de Antikapitalist Müslümanların yeryüzü sofrasına saldırmıştır. Bütün bu süreçle birlikte kendi tabanını kaybeden AKP iktidarının uzun yıllar dilinde pelesenk ettiği milli irade, demokrasi, vicdan, erdem gibi değerlerin temsilcisi olduğu iddiası, Siyasal İslam ile birlikte YSK’nın bu kararıyla çökmüştür. 

Kürdistan’da uzun süredir fiili olarak halk iradesini gasp etme aracı olarak kullanılan kayyumların işlevselliği YSK’nın bu kararıyla birlikte Batı’da da hissedilecektir. 7 Haziran – 1 Kasım sürecinde Kürt düşmanlığı ekseninde yürütülen ve AKP-MHP ittifakının zeminini oluşturan savaş politikalarının 23 Haziran 2019 seçimlerine kadar olan süreçte de işletilmesi olağandır. Böyle bir saldırı programıyla AKP-MHP ittifakının seçimleri tersine çevirme uğraşı, hayatın kendisini içine katan bir halk direnişinin açığa çıkarılmasıyla boşa düşürülebilir.

6 Mayıs’ta verilen karardan anlaşılacağı üzere faşizm sandıkla gelmediği gibi sandıkla gitmeyecek ya da geriletilemeyecektir! Faşizm sokakta, kampüste, bulunduğumuz her alanda mücadele ile yerle yeksan edilecektir.

Üniversitelilerin öz örgütü Öğrenci Faaliyeti olarak; faşizmin kampüslerde, sokaklarda, alanlarda alt edileceğini bir kez daha deklare ediyor, bütün sıra arkadaşlarımızı AKP faşizmine karşı mücadele etmeye, ses olmaya çağırıyoruz!

FAŞİZME ÖLÜM, TEK YOL DEVRİM!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir