GEÇİNEMEYEN ÖĞRENCİLER ABBASAĞA’DA


Bizler, metrobüs kuyruklarında sırası karışan, kaçırılan son metronun arkasından bakakalan, akbile yükleyecek parası olmayınca İstanbul güzellemeleri yaparak yolları yürüyen, kütüphane yetersizliğinden dolayı her sabah erkenden kalkıp yer bulmaya çalışan, notlara paramız yetmediği için telefon ekranlarında gözleri bozulan, devletin yetersiz ve niteliksiz yurtları çıkmadığı için tarikat yurtlarına mahkum edilmek istenen,  öğrencileriz!  

Üniversite kampüslerinde yaşanan ve üzeri üniversite yönetiminin iş birliği ile üzeri kapatılmaya çalışılan tacizlerin, egemenlerin yarattığı ekonomik krizle birlikte artan cinayetlerin, gülüşümüze, sokağa çıkma saatimize, kıyafetimize müdahale edilen, toplumsal yaşamın her alanında ikincileştirilmeye çalışılan yine de kahkalarını da gecelerini de bırakmayan yenilir yutulur cinsten olmayan kadınlar ve ayrımcılığa maruz bırakılan, cinsel yönelimlerinden dolayı yurtlardan atılan LGBTİ+’larız.

Bizler, erkek egemen, heteroseksist, sömürüye ve eşitsizliğe dayalı kapitalist sistemle geçinemeyenleriz! Hayatlarımızı ve geleceğimizi çalanlarla geçinemiyoruz, geleceğimizi istiyoruz, alacağız!

Neden Bir Araya Geliyoruz?

“Laleli’den dünyaya açılan bir tramvay”a binmekte bugün zorlansak da, geleceğimiz birileri tarafından çalınsa da, nitelikli hocalarımız bir gece de tek kişinin imzasıyla ihraç edilse de hırsın, rekabetin, hayat pahalılığın karşısına dayanışmayı, eşitsizliğe, ayrımcılığa, sömürüye dayalı bir dünyanın karşısına ‘Başka bir dünya mümkün’ umudunun sahiciliğini ve tahayyül ettiğimiz yaşanabilir dünyayı koymak için bir araya geliyoruz!

Bütün dinamik unsurları üzerinde toparlamış öğrenci arkadaşımız, tarih boyunca rolünü çalanlar yüzünden geliştirme, değiştirme gücünü es geçtin. İçten içe “Bu devran böyle gitmez!” dediğini biliyoruz. Korkusuzca, yan yana, omuz omuza bilimsel, parasız, özgür ve anadilde eğitim hakkını haykırdıkça gelecek bizim için umudun diğer adı olacak. Geleceği umutla eş anlamlı kılmak için bir araya geliyoruz!

Birlikte değiştirebiliriz!

Anlatılan Hepimizin Hikayesi: Geçinemiyoruz!

“Çarpık çizdiriyorlar,
Karanlık yazdırıyorlar,
Canından bezdiriyorlar…
Kırgınlığımız ondan.
Acı-acı güldürüyorlar…
Hırçınlığımız ondan.
Ağlamaca karamsarlık tütüyor
Buram-buram
Konularımızdan…
Burukluğumuz ondan.

Bugünden tezi yok diyorum,
Korkmadan, utanmadan
Soyunup pazar enayiliklerini,
Giyinip sevi giysilerini
Bir bayram denemesi yapmalıyız…
Sayılı günler başlamadan.”

Ortak sorunları olan, bu sorunlara karşı ortak bir inat ve umutla mücadele eden bizler, bir yılı aşkın süredir kampüs kampüs, sokak sokak bir sesi büyütüyoruz: Geçinemiyoruz!

Farklı üniversitelerden ve liselerden geçinemeyen öğrenciler olarak tekrar yan yana geliyoruz. Gündelik yaşamımızda, kampüslerimizde, okul bahçesinde, sınıfta, amfide, sokakta karşı karşıya kaldığımız sorunları konuşmak, çözüm üretmek ve bu sorunlar karşısında bir umudu gerçek kılmak bu umuttan bir mücadele iradesi açığa çıkarmak için buluşuyoruz!

“Dizlerimizdeki bu güç; derimizdeki tad, karşı koymak içindir kaçmak için değil” demek, hep bir ağızdan hürlüğün havasını tutturmak için 27 Nisan Cumartesi, saat 13.00 – 19.00’da Beşiktaş Abbasağa Parkı’ndayız!

Gelin hep birlikte bir bayram denemesi yapalım, sayılı günler başlamadan… Geçinemiyoruz! Geleceğimizi istiyoruz, alacağız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir